Rizoto s bílým vínem
35 min.
Ingredience
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůŠunka od kosti
- 250gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na drobno, totéž uděláme se šunkou a žampiony. Suroviny smícháme a prolisujeme k nim česnek.
- 2Do wok pánve vlijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve nasypeme rýži a po půl minutě ji zalijeme bílým vínem, vaříme, dokud se víno nevyvaří. Poté zalijeme rýži vývarem a vaříme za stálého míchání, dokud se opět nevyvaří. Tento proces opakujeme, až bude rýže měkká.
- 3K uvařené rýži přidáme směs pokrájených surovin, smetanu, sůl a pepř, vaříme dalších pět minut za stálého míchání. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.