Rizoto s bílým vínem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na drobno, totéž uděláme se šunkou a žampiony. Suroviny smícháme a prolisujeme k nim česnek.
  • 2
    Do wok pánve vlijeme olej, rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve nasypeme rýži a po půl minutě ji zalijeme bílým vínem, vaříme, dokud se víno nevyvaří. Poté zalijeme rýži vývarem a vaříme za stálého míchání, dokud se opět nevyvaří. Tento proces opakujeme, až bude rýže měkká.
  • 3
    K uvařené rýži přidáme směs pokrájených surovin, smetanu, sůl a pepř, vaříme dalších pět minut za stálého míchání. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.