Rizoto s čerstvými dary moře
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůMušle slávky
- 200gramůMušle Venušiny
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůRýže carnaroli
- 0,13litrVíno bílé
- 200gramůSépie
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme.
- 2V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar.
- 3Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené.
- 4Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.