Rizoto s cuketou a pórkem
50 min.
Ingredience
- 700gramůCuketa
- 300gramůOkurka salátová
- 150gramůPórek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 21,5lžičekSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1,5lžíceOmáčka sojová světlá
- 300gramůRýže dušená
- 70gramůHrášek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si omyjeme cuketu, salátovou okurku, pórek, zelenou papriku a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek.
- 2Cuketu pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Pórek s chilli papričkou na tenké nudličky. Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky.
- 3V pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje a všechnu zeleninu restujeme dozlatova. Ochutíme ji solí, pepřem, sójovou omáčkou, dobře promícháme a ještě minutu restujeme.
- 4Pak zeleninu smícháme s dušenou sypkou rýží, přidáme mladý zelený hrášek a lžičku červené papriky. Vše znovu promícháme, dáme do zbytkem oleje vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček dáme do předehřáté trouby.
- 5Rizoto zapečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. Sýr na povrchu bude roztopený a bude mít zlatavou barvu.
- 6Rizoto podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.