Rizoto s dýněmi
65 min.
Ingredience
- 6kusůDýně Hokkaidó
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 200gramůDýně
- 400gramůRýže Arborio
- 3lžíceSýr Parmezán
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka.
- 2Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán.
- 3Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.