Rizoto s hráškem a houbami
50 min.
Ingredience
- 400gramůHrášek
- 250gramůRýže loupaná
- 200gramůHouby čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli.
- 2Přidáme hrášek, na plátky nakrájené houby a propláchnutou, okapanou rýži. Vše osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
- 3Hotové rizoto nakypříme vidličkou a při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.