Rizoto s nivou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.
  • 2
    Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.
  • 3
    Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.