Rizoto s nivou
50 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 1litrVývar zeleninový
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 90gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžícePesto
- 90gramůSýr Parmezán
- 4lžíceOříšky piniové
- 40gramůBazalka
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.
- 2Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.
- 3Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.