Rizoto s okouníkem mořským
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůMrkev kořen
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůOkouník mořský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKoření na ryby
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
- 3Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut.
- 4Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.