Rizoto s pastinákem
50 min.
Ingredience
- 250gramůRýže dušená
- 1kusPastinák
- 1kusKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePolévkové koření
- 1lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pastinák a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme kedlubnu, celer a pastinák. Vše zprudka orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Po vydušení tekutiny vmícháme polévkové koření, nasekanou petrželku a zaprášíme hladkou moukou. Krátce povaříme a nakonec vmícháme vařenou (nebo dušenou) rýži. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.