Rizoto s řeřichou
35 min.
Ingredience
- 100gramůKroupy ječné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceŘeřicha
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 mg
Postup přípravy
- 1Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.
- 2Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.
- 3Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.