Rizoto s řeřichou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Otrháme listy řeřichy a spaříme je ve vroucí vodě. Ihned poté je dáme do mixéru spolu s česnekem a rozmixujeme.
  • 2
    Na kousky nakrájíme očištěnou šalotku a lehce ji opečeme na másle. Přendáme do hrnce, přidáme propláchnuté kroupy a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nevypaří respektive nevsákne do krup všechen vývar. Kroupy by již měli být uvařené, v jiném případě přilijeme další vývar a ještě chvíli vaříme.
  • 3
    Nakonec přidáme máslo, řeřichové pyré, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme olej.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.