Rizoto s tuňákem
35 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 300gramůRýže Arborio
- 100gramůTuňák v oleji
- 50gramůPetržel - nať
- 1litrVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.
- 2Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.
- 3Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.
- 4Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.
- 5Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.
- 6Podáváme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.