Rizoto s uzeným lososem a špenátem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže carnaroli
- 1decilitrVíno bílé
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
- 1špetkaSůl
- 150gramůLosos uzený
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát nahrubo nakrájíme, cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky.
- 2V hrnci zahřejeme 40 g másla a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidáme rýži a chvíli dusíme.
- 3Přilijeme bílé víno a přidáme špenát. Postupně za stálého míchání přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být měkká, ale pevná.
- 4Jemně nasekáme zelený pepř a vmícháme jej do rýže. Podle chuti osolíme a přidáme vločky másla.
- 5Nakrájíme na kousky uzeného lososa a též jej vmícháme do rýže. Před podáváním necháme rizoto ještě 3 minuty dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.