Rizoto se směsí hub
32 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 125gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 1litrVývar drůbeží
- 500gramůRýže Arborio
- 4lžíceVíno bílé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1½ kg houbové směsi (hříbky, žampiony, penízovky, shitake) nakrájíme na tenké plátky, nadrobno posekáme 2 oloupané stroužky česneku, na tenká kolečka nakrájíme jeden pórek, nasekáme 2 lžíce petrželové natě, ostrouháme kůru z jednoho citronu, nastrouháme 125 g sýra Pecorino a 100 g sýra Parmezán.
- 2V kastrolku na rozehřátém másle několik minut smažíme houbovou směs, potom ji odstavíme do tepla.
- 3V hrnci uvedeme do varu osolený drůbeží vývar a necháme ho mírně probublávat.
- 4Ve vysoké silnostěnné pánvi na rozehřátém oleji smažíme 5 - 6 minut česnek s pórkem, až pozvolna změknou. Na tuto směs přisypeme kulatou rýži, minutu mícháme, když se rýže promastí, přilijeme víno, které necháme zcela vsáknout. Po naběračkách poté za stálého míchání přiléváme vývar, každou dávku vždy necháme vsáknout. Pokračujeme, až spotřebujeme všechen vývar a rýže bude měkká.
- 5Nakonec přidáme houby, sýry, petrželku a citronovou kůru, vše promícháme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.