Rizoto se žampiony a kešu
90 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 400gramůKuřecí prsa
- 350gramůRýže Arborio
- 5gramůKurkuma
- 2decilitryVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 80gramůOřechy Kešu
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.
- 2Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.