Rizoto více chutí

40 min.
Japonsko

Ingredience

    • 400gramůRýže Basmati
    • 10kusůHouba shimeji
    • 25gramůSýr sójový - Tofu
    • 100gramůKonnyaku
    • 1kusMrkev kořen
    • 75gramůBambusové výhonky
    • 450plátkůKrůtí maso
    • 500mililitrůGranule dashi
    • 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžícePetržel kudrnka
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
563 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme ve studené vodě. Do misky nalijeme čistou vodu, rýži v ní asi hodinu necháme namočenou.
  • 2
    Mezitím namočíme houby na cca 20 minut do horké vody. Poté je scedíme a pokrájíme na proužky.
  • 3
    Tofu zabalíme do utěrky, zatížíme talíři a necháme asi 30 minut odstát, aby odtekla přebytečná voda, poté sýr rozkrájíme na kostičky.
  • 4
    Ve větší míse smícháme kořen konnyaku nakrájený na proužky, mrkev, bambusové výhonky a Tofu. Následně přidáme houby a kousky masa.
  • 5
    Do jíné misky nalijeme dashi, sójovou omáčku, Mirin, sůl a smícháme.
  • 6
    Touto tekutinou zalijeme maso se zeleninou, necháme 25 minut odležet.
  • 7
    Namočenou rýži scedíme, dáme do většího rendlíku. Přilijeme směs z masa a zeleniny, důkladně zamícháme. Rendlík přivedeme k varu a necháme asi 20 minut povařit. Takto hotovou směs ihned podáváme naservírovanou v miskách. Navrch ji můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.