Rizoto více chutí
40 min.
Ingredience
- 400gramůRýže Basmati
- 10kusůHouba shimeji
- 25gramůSýr sójový - Tofu
- 100gramůKonnyaku
- 1kusMrkev kořen
- 75gramůBambusové výhonky
- 450plátkůKrůtí maso
- 500mililitrůGranule dashi
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
4 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
563 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme ve studené vodě. Do misky nalijeme čistou vodu, rýži v ní asi hodinu necháme namočenou.
- 2Mezitím namočíme houby na cca 20 minut do horké vody. Poté je scedíme a pokrájíme na proužky.
- 3Tofu zabalíme do utěrky, zatížíme talíři a necháme asi 30 minut odstát, aby odtekla přebytečná voda, poté sýr rozkrájíme na kostičky.
- 4Ve větší míse smícháme kořen konnyaku nakrájený na proužky, mrkev, bambusové výhonky a Tofu. Následně přidáme houby a kousky masa.
- 5Do jíné misky nalijeme dashi, sójovou omáčku, Mirin, sůl a smícháme.
- 6Touto tekutinou zalijeme maso se zeleninou, necháme 25 minut odležet.
- 7Namočenou rýži scedíme, dáme do většího rendlíku. Přilijeme směs z masa a zeleniny, důkladně zamícháme. Rendlík přivedeme k varu a necháme asi 20 minut povařit. Takto hotovou směs ihned podáváme naservírovanou v miskách. Navrch ji můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.