Rizoto z kuřecích jater
40 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dušená
- 60gramůOlej stolní
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra kuřecí
- 4lžíceSýr Parmezán
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
963 mg
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme neopranou rýži a osmahneme ji dosklovita. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání a občasného podlévání rýži dovaříme.
- 2Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájená játra, opečeme je, přidáme rajčatový protlak, podlijeme trochou vývaru a svaříme.
- 3Játra smícháme s rýží a nastrouhaným parmezánem, upravíme na mísu a podáváme s vločkami másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.