Rizoto země moře
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 200gramůKalamáry
- 1kusBobkový list
- 1litrVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
7 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a necháme cca 7min vařit ve vodě se špetkou soli, trochou oleje a bobkovým listem. Poté stonky nakrájíme na kolečka a špičky odložíme stranou.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou cibuli a stonky chřestu. Přidáme rýži, zlehka orestujeme, zalijeme vínem a vaříme cca 12min. Během vaření postupně přiléváme horký vývar a vždy necháme tekutinu vstřebat.
- 3Na závěr přidáme kalamáry nakrájené na proužky a povaříme ještě cca 3min.
- 4Ochutíme solí a pepřem, zakápneme olejem, dozdobíme špičkami chřestu a zakryté necháme rizoto ještě cca 2min odpočívat.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.