Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramTřešně
- 200mililitrůVoda pitná
- 250gramůCukr moučkový
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.