Rösti s ementálem

25 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme několik hodin stát. Potom je oloupeme, nakrájíme na slabé nudličky a vložíme na velkou pánev s rozehřátým máslem. Osolíme a dokonale promícháme, opékáme na mírném ohni a dřevěnou špachtlí brambory přitlačíme ke dnu, aby vznikla kompaktní hmota. Opékáme asi 10 minut a občas pánví zatřeseme, aby se nepřichytávaly ke dnu. Pečeme na velmi mírno, aby rösti byly propečené s kůrkou, ale ne připálené. V průběhu pečení přidáme nastrouhaný mentál, promícháme a dopečeme společně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.