Rohlíčky s máslem
65 min.
Ingredience
- 50dekagramůMouka polohrubá
- 24dekagramůMáslo čerstvé
- 2dekagramyDroždí
- 4dekagramyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2dekagramyCukr vanilka
- 12dekagramůMarmeláda jahodová
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vytvoříme máslové těsto:
- 2Rozmícháme máslo (24 dkg) s moukou (12 dkg) a vytvoříme bochánek, který uložíme do chladna.
- 3Připravíme si kvásek z droždí a necháme jej vykynout. Do mísy si mezitím dáme mouku, sůl, cukr, citronovou kůru, vanilku a přilijeme vykynutý kvásek. Přiléváme vlažnou smetanu se žloutky a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Poté těsto rozválíme na vále, doprostřed položíme máslové těsto, které kynutým obalíme. Válíme je a skládáme, dokud se obě těsta dobře nespojí. Rozválené těsto krájíme na cca 8 cm dlouhé obdélníčky, které plníme marmeládou. Vytvarujeme rohlíčky a necháme je ještě chvilku kynout. Potřeme žloutkem a pečeme v dobře rozehřáté troubě dorůžova. Než zchladnou, posypeme je vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.