Rohlíčky sv. Martina
35 min.
Ingredience
- nádivka
- 25gramůOřechy vlašské
- 24gramůMandle
- 1lžíceRum
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr vanilka
- těsto
- 2decilitryMléko plnotučné
- 30gramůDroždí
- 1kusCukr kostkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1gramCukr moučkový
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 3lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr vanilka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůMandle loupané
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
459 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnečku si dáme 1dl vlažného mléka, 30g droždí a kostku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy si dáme 150g pokrájeného másla, 2 žloutky, 60g moučkového cukru, 2 lžíce vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně přimícháme 500g mouky, kvásek, 1 dl mléka a 2 špetky soli. Těsto dobře vymícháme, mělo by být tužší. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho v teple vykynout.
- 3Mezitím si připravíme nádivku: pomleté ořechy (25g) a oloupané mandle (25g) dáme do mísy, přisypeme
- 4k nim 2 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíci rumu a přimícháme 1 žloutek s vyšlehaným sněhem z bílku. Směs dobře promícháme.
- 5Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a válečkem si vyválíme plát o síle 0.5 cm. Těsto pak nakrájíme na trojhránky. Do každého dáme 1/2 lžíce nádivky a trojhránek zabalíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme je vyšlehaným bílkem a posypeme sekanými oloupanými mandlemi (20g).
- 6Dáme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C - 200°°C dorůžova.
- 7Vychladlé upečené rohlíčky sv. Martina posypeme moučkovým cukrem s vanilkou (3 lžíce) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.