Rohlíčky sv. Martina

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
459 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnečku si dáme 1dl vlažného mléka, 30g droždí a kostku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy si dáme 150g pokrájeného másla, 2 žloutky, 60g moučkového cukru, 2 lžíce vanilkový cukr a vše utřeme do pěny. Postupně přimícháme 500g mouky, kvásek, 1 dl mléka a 2 špetky soli. Těsto dobře vymícháme, mělo by být tužší. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho v teple vykynout.
  • 3
    Mezitím si připravíme nádivku: pomleté ořechy (25g) a oloupané mandle (25g) dáme do mísy, přisypeme
  • 4
    k nim 2 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíci rumu a přimícháme 1 žloutek s vyšlehaným sněhem z bílku. Směs dobře promícháme.
  • 5
    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a válečkem si vyválíme plát o síle 0.5 cm. Těsto pak nakrájíme na trojhránky. Do každého dáme 1/2 lžíce nádivky a trojhránek zabalíme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme je vyšlehaným bílkem a posypeme sekanými oloupanými mandlemi (20g).
  • 6
    Dáme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C - 200°°C dorůžova.
  • 7
    Vychladlé upečené rohlíčky sv. Martina posypeme moučkovým cukrem s vanilkou (3 lžíce) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.