Rohlíky sezamové
70 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200gramůHera
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůDroždí
- 1špetkaCukr moučkový
- 8gramůSůl
- 25gramůTuk
- 40gramůSezam - semena
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
692 mg
Cukr
233 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, vejce, žloutek, sůl, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dobře vykynout.
- 3Těsto vyválíme na tenčí plát, rozřežeme na čtverce, ty pak na trojúhelníky a svineme do tvaru rohlíků, trochu ohneme, potřeme žloutkem, posypeme sezamovým semínkem a vyskládáme na tukem vymazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Záleží na velikosti rohlíků.
- 4Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 3. 2016
Rohlíky sezamové
Chtěla jsem vyzkoušet zase jiné rohlíky, než dělávám já. Jsou moc dobré, na povrchu jsem potírala celým vejcem, Heru do těsta jsem měla rozpuštěnou ale vlahou. Soli jsem dala více, odměřuju na lžičky, na půlkilo mouky dávám 2 zarovnané malé lžičky. Sezamu stačí méně a pekla jsem na teflonové fólii, není ji třeba ničím vymazávat. Jinak palec nahoru🙂