Rohlíky sezamové

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
692 mg
Cukr
233 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, vejce, žloutek, sůl, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dobře vykynout.
  • 3
    Těsto vyválíme na tenčí plát, rozřežeme na čtverce, ty pak na trojúhelníky a svineme do tvaru rohlíků, trochu ohneme, potřeme žloutkem, posypeme sezamovým semínkem a vyskládáme na tukem vymazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Záleží na velikosti rohlíků.
  • 4
    Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 19. 3. 2016
Rohlíky sezamové
Chtěla jsem vyzkoušet zase jiné rohlíky, než dělávám já. Jsou moc dobré, na povrchu jsem potírala celým vejcem, Heru do těsta jsem měla rozpuštěnou ale vlahou. Soli jsem dala více, odměřuju na lžičky, na půlkilo mouky dávám 2 zarovnané malé lžičky. Sezamu stačí méně a pekla jsem na teflonové fólii, není ji třeba ničím vymazávat. Jinak palec nahoru🙂