Roláda květáková
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 105gramůSýr Čedar
- 120gramůSýr tavený smetanový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŘeřicha
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1,75decilitryJogurt bílý
- 1kusKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru.
- 2Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi.
- 3Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu.
- 4Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry.
- 5Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.
- 6Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut.
- 7Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.