Roláda květáková

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vyložíme pergamenovým papírem. Květák uvaříme v páře, aby byl měkký, opláchneme ho pod studenou vodou a rozmixujeme v mixéru.
  • 2
    Našleháme žloutky a přidáme ke květáku s 25 g čedaru a 60 g měkkého sýra, hořčicí, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme z bílků nepříliš tuhý sníh a vmícháme do směsi.
  • 3
    Do pekáče rozprostřeme směs a pečeme 25 minut při teplotě 190 °C, až získá nazlátlou barvu.
  • 4
    Pokrájíme řeřichu a několik snítek si schováme na ozdobu. Rozpustíme v pánvi máslo a řeřichu smažíme 3 minuty. Přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme 2 minuty. Vložíme sýry.
  • 5
    Upečenou směs vyklopíme na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupneme z vršku papír a necháme unikat 1 minutu páru. Poté stočíme upečenou směs do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru.
  • 6
    Roládu rozbalíme, celý povrch pokryjeme směsí z pánve a zase srolujeme. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme péci 5 minut.
  • 7
    Můžeme podávat jak teplou, tak i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.