Roláda s husími játry

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
27 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme.
  • 2
    Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny.
  • 3
    Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.
  • 4
    Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa.
  • 5
    Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.