Roláda s husími játry
40 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 150gramůJátra husí
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůŠunka drůbeží
- 30gramůSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
27 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme.
- 2Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny.
- 3Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.
- 4Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa.
- 5Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.