Roláda s jablky a fazolemi
125 min.
Ingredience
- 500gramůŠalotka
- 100gramůŠvestky sušené
- 1kilogramVepřová plec
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůDžus jablečný
- 4kusyJablka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
68 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme, nasekáme, přelijeme 100 ml šťávy a 2 hodiny necháme namočené.
- 2Maso rozkrojíme na plát, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme. Jablka nakrájíme na kostičky a smícháme je se skořicí a švestkami a rozložíme na maso. Plát masa zavineme a převážeme nití. Do povrchu vetřeme papriku, sůl a pepř.
- 3Roládu opečeme v pekáči na másle po obou stranách, přilijeme jablečnou šťávu a asi 90 minut pod pokličkou dusíme při 180 stupních Celsia. Odkryjeme a ještě 5 minut osmahneme.
- 4Šalotku rozkrájíme na půlky, přidáme fazolky a na másle společně podusíme. Přilijeme trochu vody, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Dochutíme solí a podáváme spolu s roládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.