Roláda s jablky a fazolemi

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
68 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky vypeckujeme, nasekáme, přelijeme 100 ml šťávy a 2 hodiny necháme namočené.
  • 2
    Maso rozkrojíme na plát, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme. Jablka nakrájíme na kostičky a smícháme je se skořicí a švestkami a rozložíme na maso. Plát masa zavineme a převážeme nití. Do povrchu vetřeme papriku, sůl a pepř.
  • 3
    Roládu opečeme v pekáči na másle po obou stranách, přilijeme jablečnou šťávu a asi 90 minut pod pokličkou dusíme při 180 stupních Celsia. Odkryjeme a ještě 5 minut osmahneme.
  • 4
    Šalotku rozkrájíme na půlky, přidáme fazolky a na másle společně podusíme. Přilijeme trochu vody, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Dochutíme solí a podáváme spolu s roládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.