Roláda s řeřichou a parmezánem
28 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 170gramůŘeřicha
- 1lžíceSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý celý
- 200gramůLučina smetanový sýr
- 3lžíceMléko plnotučné
- 5kusůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
930 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vymazaný plech o rozměrech 23 x 30 cm vyložíme pečícím papírem, posypaným polovinou parmezánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
- 2Na jemno nasekáme listy řeřichy (několik jich odložíme na ozdobu) a jarní cibulku.
- 3Polovinu nasekaných listů řeřichy smícháme s vejci, solí a čerstvě umletým pepřem, směs nalijeme na plech a pečeme, dokud vejce neztuhnou (7–8 minut). Vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut stát, potom vše posypeme druhou polovinou parmezánu, přikryjeme papírem na pečení a necháme v chladu, dokud plech i těsto úplně nevystydnou (přibližně 35 minut).
- 4Zatím připravíme náplň. V misce smícháme druhou polovinu listů řeřichy, smetanový sýr Lučina, mléko a cibulku.
- 5Vychladlé těsto opatrně přeneseme na prkénko, odstraníme vrchní pečící papír a potřeme připravenou náplní.
- 6Roládu začneme balit od užšího konce, přitom opatrně odstraňujeme spodní pečící papír. Hotovou roládu dáme na 30 minut do ledničky, aby dostatečně ztuhla. Pak ji vyndáme, nakrájíme na silnější plátky. Podáváme ozdobené lístky řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.