Roláda z jehněčího masa pečená na pivu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
94 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
265 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
  • 2
    Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
  • 3
    Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
  • 4
    Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
  • 5
    Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.