Roláda z jehněčího masa pečená na pivu
70 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 80mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaSůl
- 1,5kilogramyJehněčí hřbet
- 0,5lžíceMajoránka
- Na směs
- 2lžíceMed včelí
- 8stroužkůČesnek
- 80mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
94 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
265 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.
- 2Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.
- 3Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.
- 4Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.
- 5Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.