Roláda z kančí plece
80 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKančí plec
- 250gramůMaso mleté - mix
- 2kusyRohlíky bílé
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůVepřový jazyk uzený
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
961 mg
Cukr
575 mg
Postup přípravy
- 1Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).
- 2Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).
- 3Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.
- 4Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.