Roláda z králičí kýty plněná mletým masem s žampiony
95 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 50gramůOlej rostlinný
- 200gramůKráličí maso
- 50gramůMaso mleté - mix
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůCibule
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králičí kýtu vykostíme a plát masa osolíme. Mleté maso promícháme s mlékem, přidáme sůl, pepř a na kostky nakrájené žampiony. Vejce uvaříme natvrdo, cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Na plát králičí kýty rozetřeme mleté maso, do středu poklademe čtvrtky vejce, plát zabalíme do alobalu, který jsme potřeli 1 lžící oleje, přeneseme do pekáče se 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Po 30 minutách maso vybalíme, vložíme zpět do pekáčku s 20 g oleje, posypeme plátky cibule a za občasného přelévání výpeku dopečeme. Podle potřeby přilijeme vodu.
- 3Když je roláda hotová, vyjmeme ji a držíme na teple. Pekáč přeneseme na sporák, šťávu zredukujeme a zaprášíme moukou, kterou zarestujeme, poté vlijeme 100 ml vody, dobře rozšleháme a povaříme. Podle potřeby dosolíme.
- 4Nakrájenou roládu přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.