Roláda z mletého vepřového boku
90 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSalám měkký
- 200gramůHrášek
- 100gramůSolamyl
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1496 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
139 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na troše másla usmažíme vejce a smícháme je se salámem nakrájeným na kostičky a s hráškem.
- 2Alobal navlhčíme a rozetřeme na něj směs okořeněného umletého bůčku, solamylu a smetany. Potřeme hořčicí a navrch naneseme připravenou náplň.
- 3Stočíme pomocí alobalu do rolády, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 18. 8. 2015
Roláda z mletého vepřového boku
Dělala jsem dvě rolády z "light" bůčku. Společně se smetanou, a ještě 33 % je to opravdu kalorická bomba. Smetanu bych nahradila mlékem nebo alespoň použila smetanu 10%. Já přidala mléko s troškou smetany, stačilo méně než uvádí recept, jelikož je řidší. Solamylu stačí taky méně než uvádí recept. U náplně jsem postupovala tak, že jsem na trošce oleje osmahla salám, přidala prohřát hrášek a nakonec vejce. Může se na začátku přidat i cibulka. Na rolování masových rolád používám fólii, pokládám ji na mírně navlhčenou pracovní plochu stolu - neklouže. Pro mě fajn recept, ale s mlékem a menším množstvím Solamylu. Jinak smíchané maso je dobré nechat chvíli v chladu odležet, lépe se s ním pak pracuje.