Roláda z telecí kýty
45 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 200gramůŠunka dušená
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyOkurky nakládané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakládané okurky necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme tak, aby vznikl větší plát, který naklepeme a osolíme. Pak na něj rozložíme plátky šunky.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, umícháme na něm rozklepnutá vajíčka a ta rozetřeme na šunku. Pak přidáme nakrájené okurky, maso zabalíme a převážeme pevnou nití. Roládu opečeme ze všech stran v pekáči se zbylým rozpáleným olejem, pak k ní přilijeme pivo s trochou vody a pečeme přikrytou poklicí v rozehřáté troubě, až je měkká. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme vodou, krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí.
- 4Z rolády odstraníme niť, naporcujeme ji na plátky a podáváme s vařenými bramborami, přelitou hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.