Roláda z telecí kýty

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládané okurky necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme tak, aby vznikl větší plát, který naklepeme a osolíme. Pak na něj rozložíme plátky šunky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, umícháme na něm rozklepnutá vajíčka a ta rozetřeme na šunku. Pak přidáme nakrájené okurky, maso zabalíme a převážeme pevnou nití. Roládu opečeme ze všech stran v pekáči se zbylým rozpáleným olejem, pak k ní přilijeme pivo s trochou vody a pečeme přikrytou poklicí v rozehřáté troubě, až je měkká. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, naředíme vodou, krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Z rolády odstraníme niť, naporcujeme ji na plátky a podáváme s vařenými bramborami, přelitou hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.