Roláda z telecího masa
225 min.

Ingredience
- 40gramůCibule
- 1gramCeler řapíkatý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyBobkový list
- 55gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTelecí kotlety
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
514 mg
Postup přípravy
- 1Z telecího masa odstraníme všechen tuk a chrupavky a naporcujeme ho do plátků, které lehce naklepeme a plátky naklepaného masa srolujeme do rolek, které pevně srolujeme a zpevníme nití nebo tenkým provázkem. Vzniklé rolky opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené rolky vyjmeme z pekáčku, a na rozehřáté máslo dáme cibuli s mrkví a několik minut dusíme. Když zelenina změkne, přidáme k ní masové rolky, zalijeme hovězím vývarem a vínem, přidáme bobkový list, celer, tymián, pepř a sůl, a za občasného zamíchání a podlévání pečeme při teplotě 180°C asi 2 1/2 hodiny. Poté do rolek píchneme vidličkou. Pokud je vytékající šťáva čirá, je maso upečené. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. Šťávu slijeme a po jejím vychladnutí odstraníme tuk. Šťávu bez tuku zprudka povaříme, aby získala sirupovitou konzistenci, a částečně ji zchladíme. Z opečeného masa odstraníme zpevňující nitky a potřeme ji zhoustlou šťávou. Potřené, pečené maso necháme vychladnout nakrájíme ho na plátky a až do podávání maso uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.