Roláda z vepřové pečeně s paprikou
80 min.
Ingredience
- 850gramůVepřová pečeně
- 60gramůVeka
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSlanina vepřová
- 300gramůVepřové maso mleté
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1098 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
91 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
731 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.
- 2V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.