Roláda z vepřové pečeně s paprikou

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1098 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
91 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
731 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.
  • 2
    V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.