Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní
60 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 150gramůHovězí maso mleté
- 150gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusKapie
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1750 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
148 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
464 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Housky rozkrájíme a namočíme do mléka. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 2Nejprve připravíme nádivku. V míse důkladně promícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v mléce namočené, nakrájené housky, nakrájenou kapii a vajíčka, ochutíme pepřem a solí.
- 3Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Maso posypeme mletou paprikou,
- 4rozprostřeme na něj připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 5Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu.
- 6Upečenou roládu z pekáče vyjmeme. Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme zbylý masoxový vývar, vmícháme rajčatový protlak a vaříme, až zhoustne.
- 7Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme zpět do omáčky a vše prohřejeme.
- 8Podáváme s bramborami, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.