Roláda z vepřového bůčku plněná masovou náplní

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1750 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
148 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
464 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Housky rozkrájíme a namočíme do mléka. Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  • 2
    Nejprve připravíme nádivku. V míse důkladně promícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v mléce namočené, nakrájené housky, nakrájenou kapii a vajíčka, ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Maso posypeme mletou paprikou,
  • 4
    rozprostřeme na něj připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 5
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou a podléváme vývarem z Masoxu.
  • 6
    Upečenou roládu z pekáče vyjmeme. Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, přilijeme zbylý masoxový vývar, vmícháme rajčatový protlak a vaříme, až zhoustne.
  • 7
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme zpět do omáčky a vše prohřejeme.
  • 8
    Podáváme s bramborami, přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.