Roláda z vepřového bůčku plněná žampiony a hráškem
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 100gramůHovězí maso mleté
- 100gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusŽemle tuková
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůHrášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1629 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
143 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme studenou vodou a nakrájíme na menší kousky. Housku nakrájíme na malé kostičky. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- 2Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme v misce rozšlehané vejce a nakrájenou housku.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji krátce podusíme nakrájené žampiony a přidáme je do mísy k mletému masu. Do masové směsi přisypeme i zelený hrášek, směs opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
- 4Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. Povrch osolíme a posypeme kmínem.
- 5Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 6Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a rajčatovým protlakem a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 7Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 8Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.