Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusJablka
- 100gramůŠvestky sušené
- 250gramůZelenina kořenová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1573 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
137 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Sušené švestky vypeckujeme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- 2Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme zázvorem. Na něj rozprostřeme plátky jablka a sušené švestky, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 3Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Přibližně po 20 minutách přidáme nakrájenou zeleninu. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 4Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu rozmixujeme nebo přecedíme a na ohni přivedeme do varu. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zaprášíme ji moukou. Pak ještě chvíli vaříme a mícháme, než zhoustne.
- 5Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 6Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.