Roládky se šunkou a hráškem
40 min.
Ingredience
- Kynuté těsto
- 2gramyCukr moučkový
- 20gramůDroždí
- 30gramůOlej slunečnicový
- 6gramůSůl
- 140mililitrůVoda pitná
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Náplň
- 150gramůHrášek
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibule
- 100gramůŠunka dušená
- 30gramůOlej olivový
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
- 2Těsto rozválíme na tenčí plát a potřeme passatou. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, žampiony na plátky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se šunkou a osmažíme, přidáme žampiony, hrášek a smažíme ještě asi 3 minuty.
- 4Směs z pánve rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše těsta, osolíme, opepříme, zavineme do rolády, potřeme máslem, posypeme strouhaným sýrem, položíme na plech s pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
- 5Roládu vyjmeme, nakrájíme na menší roládky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.