Rolky z gruzínského chleba
20 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůSalát ledový
- 20gramůCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyAvokádo
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůCizrna
- 150gramůMajonéza
- 8plátkůChléb Pita
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu pastu smícháme spolu s vymačkanou citrónovou šťávou. Avokádo oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, mrkev očistíme a nastrouháme na struhadle. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji.
- 2Gruzínské plátky chleba rozložíme před sebe, potřeme je majonézou, položíme listy ledového salátu. Posypeme nasekanou jarní cibulkou, poklademe plátky avokáda, přidáme nastrouhanou mrkev. Do středu lžící položíme cizrnou pastu smíchanou s citrónem a nakonec do středu dáme také nakrájené kousky masa. Spodní část chleba přehneme a zabalíme do rolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.