Rolky z kuřecích stehen s bílým zelím
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůKlobása vepřová
- 5decilitrůSmetana sladká 12%
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePodravka
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a připravíme z masa plátky. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Klobásu nakrájíme na hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme a kolečka, zelí na nudličky.
- 3Plátky masa pokryjeme zelím, cibulí a proužkem klobásy. Zabalíme do roládky a otvory uzavřeme párátky, jehlami na špízy nebo nití.
- 4Ještě trošku osolíme a opepříme.
- 5Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme zbytek cibule. Na cibuli dáme roládky a smažíme.
- 6Když je maso osmažené, přidáme nakrájené zelí, dochutíme Podravkou. Vše dusíme, dokud není zelí i maso měkké.
- 7Nakonec maso vyndáme ven z pánve. Směs zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Ještě chvíli prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.