Rolky z tresky
30 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 40gramůŘeřicha
- 5kusůŠalotka
- 200mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČekanka
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
736 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku, oloupeme a jemně ji nakrájíme. Ve vařící vodě spaříme čekankové listy, scedíme je, dáme stranou. Opereme pažitku a nasekáme ji. Nasekáme řeřichu. Do pánve nalijeme víno (2 lží-
- 2ce si uschováme) a ocet, přidáme do kastrolu šalotku, uvedeme vše do varu a vaříme,dokud se dvě třetiny tekutiny nevyvaří. Postupně
- 3vmícháme smetanu, stáhneme ze sporáku, propasírujte ji a dáme stranou.
- 4Potřemete olejem plech na pečení a polijeme ho uschovaným vínem. Osolíme a opepříme plátky tresky, rozložíme je na plech a na každý položíme 2 listy čekanky. Zakapeme je olejem a posypeme nasekanou pažitkou a řeříchou.Plátky svineme.
- 5Plech zakryjme pečicím papírem a v troubě předehřáté na 18O°C. Pečeme je 10 minut. Po vytažení z trotrouby je pokrájíme na stejnolměrné plátky, přendáme na mísu a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.