Rolky z tresky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
736 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku, oloupeme a jemně ji nakrájíme. Ve vařící vodě spaříme čekankové listy, scedíme je, dáme stranou. Opereme pažitku a nasekáme ji. Nasekáme řeřichu. Do pánve nalijeme víno (2 lží-
  • 2
    ce si uschováme) a ocet, přidáme do kastrolu šalotku, uvedeme vše do varu a vaříme,dokud se dvě třetiny tekutiny nevyvaří. Postupně
  • 3
    vmícháme smetanu, stáhneme ze sporáku, propasírujte ji a dáme stranou.
  • 4
    Potřemete olejem plech na pečení a polijeme ho uschovaným vínem. Osolíme a opepříme plátky tresky, rozložíme je na plech a na každý položíme 2 listy čekanky. Zakapeme je olejem a posypeme nasekanou pažitkou a řeříchou.Plátky svineme.
  • 5
    Plech zakryjme pečicím papírem a v troubě předehřáté na 18O°C. Pečeme je 10 minut. Po vytažení z trotrouby je pokrájíme na stejnolměrné plátky, přendáme na mísu a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.