Rolovaná plec pečená na pivu
70 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 200gramůSalám Gothajský
- 250gramůTvarůžky olomoucké malé
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
70 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra.
- 2Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá.
- 3Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.