Rolovaná plec pečená na pivu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
70 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra.
  • 2
    Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá.
  • 3
    Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.