Rolovaný jelení špíz
65 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůJelení maso
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 1decilitrSherry brandy
- 100gramůŠunka dušená
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
177 mg
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci.
- 2Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě.
- 3Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka.
- 4Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.