Rolovaný jelení špíz

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 600gramůJelení maso
    • 100gramůAnglická slanina
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaKoření Zvěřina
    • 1decilitrSherry brandy
    • 100gramůŠunka dušená
    • 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
177 mg
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci.
  • 2
    Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě.
  • 3
    Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka.
  • 4
    Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.