Rolovaný vepřový bok

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
133 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
119 mg
Cukr
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, omytý a vykostěný vepřový bok upravíme na plát.
  • 2
    V misce smícháme pivo, kremžskou hořčici, prolisovaný česnek, tymián a sůl. Vzniklou kašičkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, ovážeme nití a necháme do druhého dne v chladu uležet.
  • 3
    Masovou roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia dorůžova.
  • 4
    Bůček můžeme podávat teplý s bramborovými knedlíky a zelím, nebo studený s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.