Ropušnice s paprikovou omáčkou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
801 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.
  • 3
    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.