Ropušnice s paprikovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1200gramůRopušnice - filety
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůRajčata
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
801 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.
- 2V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.
- 3V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.