Rossiniho obloha
45 min.
Ingredience
- 400gramůNudle široké
- 200gramůJátra husí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůLanýž
- 50gramůSýr Parmezán
- 200mililitrůVíno Marsala
- 5gramůJíška instantní
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
145 mg
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky husích jater na něm osmažíme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a teprve nyní ochutíme solí a pepřem. Do stejné pánve po játrech vložíme proužky lanýžů, lehce orestujeme a podlijeme vínem marsala. Zasypeme jíškou a podusíme asi 5 minut.
- 2Nudle promícháme se strouhaným parmezánem a na talíři utvoříme věnec. Doprostřed položíme plátky husích jater, ozdobíme proužky lanýžů a polijeme šťávou z pánve.
- 3Tato obloha je vhodná k pečeným masům a pečené drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.