Rostbíf na portském víně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
45 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
10 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl, pepř a dijonskou hořčici. Za pomoci injekční stříkačky maso napustíme porstským vínem.
  • 2
    V pekáči rozpálíme máslo a roštěnec na něm ze všech stran opečeme tak, aby se vytvořila hnědá kůrka.
  • 3
    Poté rostbíf podlijeme troškou portského vína a vložíme na 30 minut péct do trouby. Po upečení necháme rostbíf asi 30 minut zchladnout.
  • 4
    Krájíme na slabé plátky a servírujeme na připravené talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.