Rostbíf na portském víně
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVíno portské
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
45 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
10 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl, pepř a dijonskou hořčici. Za pomoci injekční stříkačky maso napustíme porstským vínem.
- 2V pekáči rozpálíme máslo a roštěnec na něm ze všech stran opečeme tak, aby se vytvořila hnědá kůrka.
- 3Poté rostbíf podlijeme troškou portského vína a vložíme na 30 minut péct do trouby. Po upečení necháme rostbíf asi 30 minut zchladnout.
- 4Krájíme na slabé plátky a servírujeme na připravené talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.