Rostbíf na víně
45 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 100mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka bramborová
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
886 mg
Cukr
267 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji asi 10 minut dočervenohněda. Potom uložíme na teple.
- 2Smícháme mouku, sůl, vejce a pomalu přimícháváme i mléko. Tukem vymažeme formu na muffiny, do každého důlku dáme 1/2 lžičky tuku a formu dáme ohřát do předehřáté trouby na 220°C.
- 3Těsto rozdělíme do formiček a pečeme 20 minut.
- 4Výpek povaříme s vínem a moučkou ve 40 ml vody. Vše 1 minutu povaříme a osolíme.
- 5Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s omáčkou a upečenými mufinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.