Rostbíf s bylinkovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůKapary
- 30gramůOkurky nakládané
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 400gramůZakysaná smetana
- 60gramůMajonéza
- 20gramůMed včelí
- 60gramůŠalotka
- 40gramůHořčice Dijonská
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 750gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1stroužekČesnek
- 2kusySardelové řezy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
83 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
376 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut.
- 2Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.