Rostbíf s hořčicí
35 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 8lžicHořčice Dijonská
- 3kusyCibule
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
863 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
- 2Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
- 4Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
- 5Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.