Rostbíf s hořčicí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
863 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a osušíme. Tučnější vrstvu na mase lehce nařízneme, maso pak opepříme a osolíme, pomažeme dijonskou hořčicí.
  • 2
    Do velkého pekáče nalijeme vařící vodu, vložíme pečicí rošt a na něj položíme maso tučnou částí nahoru. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 stupňů.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a ta položíme na maso. Teplotu v troubě snížíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut, až má maso růžovou barvu.
  • 4
    Potom z masa odstraníme cibuli, maso zabalíme do alobalu a necháme několik hodin zcela vychladnout. Během první hodiny je každých 10 minut obracíme.
  • 5
    Před podáváním z masa odstraníme tučnou část a rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.