Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly
65 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 4kusyHrušky
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 2Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme.
- 4Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
- 5Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil.
- 6Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
- 7Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
- 8Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.