Rostbíf s hruškami a omáčkou z Gorgonzoly

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gorgonzolu rozdrobíme, za stálého míchání povaříme ve vývaru se smetanou. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Poloviny dušených hrušek z konzervy necháme okapat na sítu. Rostbíf rozdělíme po dvou až třech plátcích na čtyři talíře, přidáme k nim hrušky a polijeme omáčkou, ihned podáváme.
  • 4
    Anglický rostbíf: roštěnec opláchneme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu.
  • 5
    Potom roštěnec opečeme na zbylém oleji po obou stranách, nejdříve horní stranu s tukem. Vložíme do horké trouby a pečeme zhruba 30 - 45 minut. Během pečení maso obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálil.
  • 6
    Roštěnec musí být na řezu mírně růžový.
  • 7
    Upečený roštěnec vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a krátce povaříme.
  • 8
    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme, zjemníme máslem a ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.