Rostbíf s vinnou šťávou

210 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
68 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
418 mg
Cukr
911 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnou osolíme, opepříme, potřeme máslem a poprášíme moukou. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přidáme rozčtvrcenou cibuli. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 200°C.
  • 2
    Maso potřeme vypečenou šťávou a ztlumíme oheň na 180°C .
  • 3
    Často potíráme a pečeme dále podle chuti: krvavý rostbíf 1 1/2 hodiny, středně upečený 1 3/4 hodiny, propečený 2 hodiny. Můžeme se také řídit podle teploměru — teploty jsou 60°C, 70°C a 75°C.
  • 4
    Rostbíf dáme na prkénko, zaryjeme fólií a necháme stát na teplém místě.
  • 5
    Ze šťávy na pekáči sebereme přebytečný tuk. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme víno a vývar a průběžně promícháváme a přivedeme k varu, aby se rozpustily všechny připečeniny. Potom ještě 5 minut zvolna vaříme, až má šťáva správnou hustotu.
  • 6
    Šťávu ochutnáme, osolíme a opepříme a přecedíme ji do omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.